ponedeljek, 27. julij 2009

Dali & Bled

- ponedeljek, 27. julij 2009@23:30 (Ilja)

Salvador Felipe Jacinto Dalí Domènech z litografijami Biblije Sacre in Dantejeve Božanske komedije na Bledu, v galeriji Deva Puri. Vsekakor ogled!

[en] Salvador Felipe Jacinto Dalí Domènech, an ample share of lithographic prints from the collection of Biblia Sacra and Dante's Divine Comedy, can be seen in the Deva Puri gallery in Bled. Go - see.

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Kar 205 originalnih grafik Dalija na Bledu; no, točneje na Mlinem! Za poglobljen in "v miru" ogled sem potreboval debelo uro. Nato sem prosil za oddih in skočil na kavico. Nato sem posedel še v knjižnici (34 knjig!!!). Zanimiv avtor, pa doma, največja razstava grafik Dalija v Evropi! Morda je po grafičnem opusu manj poznan, je pa zanimiv. Naslednji ogled bom načrtoval v čet ali ned, ker imajo ob 17h vodenje s kustosinjo.
Marjan

Ilja pravi ...

Ja, so tele grafike nekaj posebnega - v bolj študijskih litografijah Biblije Sacre se lepo vidi njegov ustvarjalni proces. Nekaj potez, barv in neznatnih odtenkov, pa že zrastejo zelo močne podobe. Tudi mi razmišljamo o ponovnem ogledu razstave.

Objavite komentar