sobota, 20. september 2008

Malo morja

- sobota, 20. september 2008@21:02 (Ilja)
OK! Za začetek potrebujem malo morja, da izženem virusno golazen in nadomestim mlačne radiatorje, s katerimi nas v bloku želijo prepričati, da so že začeli z ogrevanjem. Brkljal sem med nerešenimi sudokuji in vmes našel zapis iz lanskoletnega Samosa;
30. jun. 2007


V poznem popoldanskem času z Nino leživa na brezplačnih ležalnikih v zalivu Marathokampos. Ležalniki so brezplačni, ker sva si ravnokar privoščila manjše kosilo v restavraciji nad plažo.

Plaža ima vse prednosti peščene plaže, tudi to, da je namesto s peskom pokrita z oblimi kamenčki velikosti dlani. Voda je mrzla. Tudi to je prednost, saj je Egejsko morje redko hladneje, kot recimo kakšna goveja župa. V vodi se zabavamo vsi, ki nam goveja župa trenutno ne diši - 2 Slovenca, nekaj Nemcev in domnevna skandinavka s svojim domnevnim pudlom.

Nina se preklada iz vode v vodo kot kakšna nervozna rakovica. Med sinje valove se nežno lovi veter in hladi in greje martinčkaste turiste.

Ko sonce posveti že pod senčniki, na plažo pristopicata natakar in njegova soproga, v pražnji plažni opravi. On v največjih oranžnih bermudkah, ozaljšanih z vzorci belimh hibiskusov. Ona v temnomodrih kopalkah, obilne obline zakrivajoč z oranžno laneno ruto. On zakoraka v vodo, pred tem markirajoč plažo z odmetom brisače. Ona brisačo zaznamuje s svojim nakitom, potem pa se z vso gotovostjo napoti po škripajočem lesenem pomolu. Na koncu z vajeno gesto pritrdi svojo ruto, da plapola v vetru, medtem ko oba skupaj plavata proti globji vodi, negotovo.

Kot da sta v zalivu prvič, kot - midva.

Ni komentarjev:

Objavite komentar